არაპროგნოზირებადი კაკაოს ბაზარი საკონდიტრო მწარმოებლებს აიძულებს, გადახედონ შოკოლადის მოპოვებისა და წარმოების მეთოდებს. ზოგიერთი პროდუქტი ამცირებს კაკაოს შემცველობას, ზოგი კი საერთოდ უარს ამბობს მასზე, რამაც შესაძლოა „ნამდვილი“ შოკოლადი მომავალში ფუფუნების საგნად აქციოს. ინდუსტრიაში უკვე დაიწყო მოძრაობა, რომლის მიზანია ალტერნატიული ინგრედიენტების გამოყენება.
ბაზრის არასტაბილურობა, ეთიკური საკითხები და მდგრადობის პრობლემები უბიძგებს მწარმოებლებს, მოძებნონ კაკაოს ჩამნაცვლებელი კომპონენტები. კაკაოს მოპოვებასთან დაკავშირებული სირთულეები, განსაკუთრებით განასა და კოტ-დ’ივუარში არსებული ცუდი სასოფლო-სამეურნეო პირობების ფონზე, ამწვავებს სიტუაციას. ამ გამოწვევების საპასუხოდ, სტარტაპები, როგორიცაა Planet A Foods თავისი ChoViva ალტერნატივით, უკვე გვთავაზობენ უკაკაო პროდუქტებს და აცხადებენ, რომ მომავალში ნამდვილი შოკოლადი უფრო მეტად ელიტარული პროდუქტი გახდება. ამ ტენდენციამ შესაძლოა მნიშვნელოვნად შეცვალოს სადღესასწაულო ტკბილეულის ბაზარი.